És tard i vol ploure

“És tard i vol ploure” diu una dita. I és ben cert, són passades les 23.30 del vespre, i segons els models meteorològics, entre demà i dimarts o dimecres, les pluges intenses visitaran el Mediterrani Occidental.

Serveixi de mostra, no d’afirmació del que passarà, aquesta predicció del WRF-ARW de Lamma (amb condicions de contorn del ECM) on es pot veure la pluja pronosticada pel període entre dilluns a les 12UTC i dimarts a les 12UTC.

pcp24hz1_web_3

Hi ha acumulats previstos que puntualment podrien sobrepassar els 100mm en 24h. De fet, sembla que es podria formar un SCM (Sistema Convectiu de Mesoescala), que és un conjunt de tempestes que evolucionen de manera conjunta i que interactuen entre elles.

A les Illes haurem d’estar atents al que pugui passar. No és del tot segur que aquest possible SCM ens afecti, però la probabilitat és prou elevada com per tenir-la en consideració i prendre les precaucions adients.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>