0% de probabilitat de pluja?

 

En aquests moments, la pàgina web d’AEMET ens ofereix un missatge impactant. Mentre la probabilitat de pluja (segons una predicció automàtica) és del 0%, hi ha actiu un avis groc per tempestes, que també contempla la possibilitat de pluges intenses.

Sin título

 

Fa moltes vegades que soc crític (en petit comitè) amb el fet de permetre a un sistema automàtic treure una probabilitat de pluja del 0%. Un 0% de probabilitat significa que és impossible que plogui, però la realitat és que ara plou…

El 0% és un valor que s’extreu directament del model. Que un model entengui que hi ha un 0% de probabilitat de pluja no significa que el 0% sigui un valor a tenir en compte meteorològicament, i manco en precipitació.

I el cas d’avui n’és una demostració. Seria d’agrair que AEMET posi un límit inferior d’1% de probabilitat de pluja. S’estalviarien ridículs com aquest.

Per cert, 2mm d’ençà les 00h a Campos.

 

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>