Cap de setmana de llevant?

Aquests darrers dies hem continuat amb unes temperatures impròpies per l’època de l’any, que fins i tot assolien els 29ºC el dissabte passat a Pollença, un fet noticiable. Per sort, poc a poc pareix que les temperatures van normalitzant i continuaran baixant lleugerament durant els propers dies.

Però no és la temperatura el fet més signficatiu de la predicció, sinó que s’espera l’arribada d’una àrea de baixes pressions a la Mediterrània Occidental que complicarà el temps de manera notòria. Durant les properes jornades, una borrasca s’aproparà a la Península Ibèrica per l’oceà Atlàntic, i s’ubicarà molt propera a l’estret de Gibraltar (entre divendres i dissabte).

Rtavn841 Rtavn601

El vent s’anirà allevantant, i en funció de la posició final de la borrasca (cosa que fins poques hores abans no es podrà saber) hi haurà pluges importants a un indret o altre del Mediterrani espanyol.

Les regions que podrien rebre aquestes importants pluges són totes aquelles que composen el litoral peninsular espanyol i també les Illes Balears. Però com diem, la incertesa sobre la posició final de la borrasca és elevada, i això fa que les prediccions tenguin un elevat grau d’incertesa (més en la quantitat de precipitació que en altra cosa).

A hores d’ara aquest seria el mapa per diumenge

Rtavn1081

Bookmark the permalink.

Comments are closed.