Observació, predicció i un fibló a Màlaga

Avui començam amb una imatge de satèl·lit de fa molt poca estona, a la que es pot observar com el front ja toca el ponent de la Península Ibèrica i també la zona del Marroc. Ahir parlàvem de possibles precipitacions intenses les properes hores a Marroc, i pareix que les prediccions es van confirmant, per tant, ho haurem de seguir.

satelit

Però a més d’això, també s’observa una tempesta al sud de França que va camí d’afectar la ciutat de Montpellier i el seu entorn immediat. Tal vegada algú recordi que aquesta ciutat ha patit ja dos grans episodis d’inundació aquesta tardor, i mirant alguns pronòstics per les properes 24-36h no es pot descartar que això torni a succeir.

Adjunt el pronòstic de precipitació per les properes 24h del model WRF-ARW de LaMMA (amb condicions inicials i de contorn de GFS), en el que es pot veure com entorn d’aquella ciutat s’hi podrien acumular més de 200mm en molt poca estona.

pronostic

Pel que fa a les Illes avui el dia ha passat sense grans notícies, tot i que ara ens informen des d’Eivissa que hi ha tempesta. Allà on sí han tengut molt de moviment meteorològic ha estat a Màlaga, on un fibló que ha nascut damunt la mar s’ha apropat a la costa i ha provocat algunes destrosses a diverses construccions.

Vos recoman visitar aquest enllaç del fòrum Cazatormentas, on tenen una bona recopilació fotogràfica de la tempesta, el fibló i les destrosses que ha provocat.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.