Més pluja a la vista

Aquests darrers dies les pluges han acumulat quantitats importants cap a la Serra de Tramuntana i altres indrets del nord de les Illes. Per exemple,

  • Lluc:  113,9mm (69,8mm dia 1 i 44,1mm dia 2)
  • Ciutadella: 40,8mm (36,8mm dia 1 i 4mm dia 2)
  • Artà: 30mm (16,4mm dia 1 i 13,6mm dia 2)

Alguns torrents de la Serra de Tramuntana han començat a córrer, i les Fonts Ufanes s’han vist brollar per primera vegada aquesta tardor.

Que ens espera els propers dies?

Les Illes quedaran encara dins una àrea de baixes pressions. Mentre la borrasca que ens ha afectat aquests dies s’allunya lentament, una altra se’ns apropa, alimentada per una nova glopada d’aire fred.

A la següent imatge, corresponent a la situació per dijous a les 06UTC del dematí, s’observa la glopada d’aire fred a capes mitjanes ubicada damunt la Península Ibèrica, i una petita borrasca ubicada damunt les Illes.

Sin título

 

Amb aquesta situació hem d’esperar temps inestable, amb ruixats que poden aparèixer a qualsevol indret del territori, i que fins i tot, no descartam que puguin anar acompanyats de tempesta. Tot i que en línies generals els models ubiquen les pluges més intenses damunt la mar, no es  pot descartar qualque ruixat intens a terra.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.