Plourà a Mallorca?

Tal i com es preveia, avui s’han produït intenses precipitacions al SE i S de la Península Ibèrica, deixant importants quantitats de precipitació, a més de provocar algunes riuades. Si vos fa ganes veure imatges i vídeos espectaculars vos recomanam consultar la web de cazatormentas o els perfils a les xarxes socials d’AVAMET.

A les Illes, tot i que s’han produït alguns ruixats, aquests de moment han estat aïllats i no massa importants. Però, que passarà les properes hores?

El que esperam és que l’embossament d’aire fred es vagi apropant a les Illes i passi bé per damunt entre dimarts horabaixa i la matinada de dimecres.

500

Durant la seva aproximació, on les condicions atmosfèriques seran més favorables a les precipitacions intenses serà a les Pitiüses, per això, a hores d’ara hi ha activat un avis groc per tempestes i pluges intenses de fins a 20mm/h, encara que pensam que puntualment es podria sobrepassar aquest llindar.

A la imatge es pot veure la probabilitat de que les precipitacions sobrepassin els 20mm en tota la jornada.

2015090712+036_ww_bp20p236

En canvi, a Mallorca pareix que les condicions no seran tan bones pel creixement de niguls que puguin deixar precipitacions. Principalment degut al vent de gregal que bufarà durant gairebé tot lo dia.

Vent

De totes maneres, la predicció presenta algunes incerteses, ja que hi ha moments en què les condicions a nivells mitjans serien molt bones pel desenvolupament i manteniment de tempestes. A més, el model probabilista de ECMWF (són 50 models que es corren de manera conjunta per elaborar una predicció probabilista) , intueix una mínima possibilitat de que a Mallorca hi plogui intensament, ja que el producte de precipitació màxima d’AEMET (que empra el model probabilista d’ECMWF) dóna valors molt elevats de precipitació tant a Mallorca com a les Pitiüses.

EPS_max

Per tant, davant la incertesa en aquest pronòstic demà toca estar atents a les possibles actualitzacions d’avisos per part d’AEMET i també al cel.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.