SETEMBRE: Esquemes

L’atmosfera no té una estructura vertical homogènia, tant hi pot haver parcel·les d’aire molt seques que poden arribar a inhibir el creixement d’un núvol com al contrari, que a dins un estrat vertical hi hagi una parcel·la molt més humida que la resta de l’aire (tal i com es veu al gràfic). Quan un Núvol que creix arriba a aquesta parcel·la l’empeny cap amunt, forçant un refredament adiabàtic i la conseqüent saturació i condensació del vapor d’aigua que conté, formant així un núvol independent del Cb que l’ha forçat a formar-se i que pareix un capell. En poc temps desapareix “engolit” pel mateix Cumulonimbus que minuts abans l’ha creat.

pileus_01
pileus_02
pileus_03

Aquesta entrada ha esta publicada en Setembre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>