JULIOL: Fotografies complementàries i article

juliol

Incendi a Mortitxet - agost 2012. Foto: Xesca Serra

Incendi a Mortitxet – agost 2012. Foto: Xesca Serra

Encendi Serra de Tramuntana - Juliol 2013. Foto: Joan Bauzà

Encendi Serra de Tramuntana – Juliol 2013. Foto: Joan Bauzà

L’estiu, amb la combinació d’elevades temperatures i sequera del terreny, és l’època ideal per a què es donin grans incendis forestals. A les Illes periòdicament patim algun d’aquests grans incendis, on normalment la mà de l’home hi juga un paper fonamental, ja sigui de manera intencionada, per un descuit o per pràctiques inadequades. La meteorologia hi té un paper fonamental en la vida del foc, , el pot atiar (vent forts, humitats molt baixes, temperatures elevades…) o el pot ofegar (precipitacions, humitats més altes, cel cobert, vent en calma…), però són molts pocs els incendis que es puguin atribuir directament a causes meteorològiques. Els incendis són un fet intrínsec al clima mediterrani, i per això als nostres boscos hi trobam espècies adaptades, com el garballó, capaç de rebrotar ràpidament després d’un incendi.

A la fotografia principal hi apareix garballó rebrotant pocs mesos després del gran incendi que va afectar l’estiu de 2013 la zona d’Andratx.

Aquesta entrada ha esta publicada en Juliol. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>