AGOST: Fotografies complementàries i article

agost

 

 

 

 

 

 

 

Anomenam Pileus a un núvol petit i convex format per cristalls de gel (un cirrus) que pot aparèixer a sobre d’un cúmulus o un cumulonimbus i que indica una elevada probabilitat de temps sever en el futur immediat. La interacció entre la corrent ascendent, que alimenta el nigul, i certes parcel•les d’aire més humit que el seu entorn pot tenir com a conseqüència un ascens sobtat d’aquestes parcel•les, les quals poden sobrepassar momentàniament el límit superior del nigul, donant lloc a la formació d’aquest petit capell o Pileus.

Aquesta entrada ha esta publicada en Agost. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>