OCTUBRE: Fotografies complementàries i article

Octubre
Torrentada Cala Pi

Torrent entrant dins la mar, a Cala Pi
Autor: Joan Amengual

Torrentada Cala Pi

Torrentada Cala Pi
Autor: Joan Amengual

Torrent ple

Torrent ple d’aigua (Pollença)
Autor: Xesca Serra

 

A les Illes hi dominen els cursos d’aigua efímers, que únicament porten aigua després de plogudes importants. Aquest és el cas del torrent de Cala Pi que, a més, desemboca a la cala homònima. Amb una conca d’uns 50km2, aquest torrent arreplega aigua d’una de les zones més àrides de les Illes (sa Marina de Llucmajor) i, a més, es troba amb un seguit d’elements (parats, marges, carreteres, vegetació natural…) al llarg del seu curs, els quals li fan reduir la velocitat de manera important. Així, aquesta torrentada de la fotografia va arribar a la mar entre 9 i 10h després de la ploguda.

Aquesta entrada ha esta publicada en Octubre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>