Predicció de pluges intenses al Mediterrani Occidental (22 a … de setembre de 2014)

Els primers 20 dies de setembre han estat exageradament calorosos, i així ho posa de manifest aquesta informació compartida per AEMET a través del seu perfil de Twitter, on s’observa l’evolució de la temperatura durant el mes d’agost i durant els primers 15 dies de setembre.

quinzena

Font: https://twitter.com/AEMET_Baleares/status/511829615636414465/photo/1

Dues conclusions se’n poden extreure: la primera és que els primers 15 dies de setembre varen ser lleugerament més calorosos que el mes d’agost (fet estrany, però segurament no insòlit), i la segona és que la temperatura d’aquella quinzena va estar clarament per damunt de la mitjana.

I a partir d’ara què? Pareix que el temps vol canviar, i a més ho pot fer de manera molt important. A hores d’ara el més clar és que a partir de dilluns la temperatura s’anirà normalitzant, i per tant, tant les màximes com les mínimes baixaran un grapat de graus respecte les d’aquests dies. És possible que a molts d’indrets es quedin amb màximes properes als 27-28ºC i mínimes entorn de 17-18ºC. Com veis, no pronosticam cap fredorada, simplement normalització.

I de pluges? Com sabeu, a l’hora de fer predicció de pluges a molts dies vista, els homes del temps sempre ens excusam amb la incertesa i/o poca fiabilitat dels models. Ara bé, hi ha alguna cosa en aquesta situació que fa que l’haguem de seguir al detall. Si bé no estam en disposició d’assegurar si a les Illes plourà o no amb força, crec que a dia d’avui els models ja mostren amb una gran certesa el que seria un episodi de pluges mediterrànies molt intenses!

El responsable? Un embossament d’aire fred que fa setmanes que es troba ubicat a l’oest de Portugal i que a la fi sembla que es desplaçarà un poc cap a l’est, quedant les Illes dins la seva àrea d’afectació, amb possibles tempestes i ruixats intensos.

GFS

Font: www.wetterzentrale.de

Bookmark the permalink.

Comments are closed.