Pronòstic pels propers dies

Al pronòstic toca parlar d’alguns canvis deguts al pas d’un tàlveg.  Un anticicló ubicat a la zona de la Península Escandinava continua afavorint que per la Mediterrània s’apropi aire fred en alçada. Aquesta vegada, i al contrari del que succeïa la setmana passada, aquest aire fred procedeix de la zona atlàntica, i s’apropa en forma de tàlveg, que a mesura que s’apropa al Mediterrani es va aprofundint.

Al següent mapa per dimecres a migdia es pot veure l’anticicló centrat damunt Escandinàvia, i com les Illes, tot i estar sota la influència de l’anticicló de les Açores, veuen arribar aire fred per l’oest.

GFS

De manera poc habitual, el tàlveg s’anirà aprofundint a mesura que s’apropi a les Illes, i dijous, el seu eix arribarà fins a la zona de l’Estret de Gibraltar. A més, en superfície, al sud-est de la península Ibèrica hi haurà certa circulació ciclònica, el que afavorirà que en aquell indret s’hi desenvolupin niguls importants, amb la possibilitat de que descarreguin precipitacions importants.

GFS_48

Pel que fa a les Illes, amb aquesta situació el que esperam és en primer lloc, que les temperatures continuïn baixant respecte als valors d’ahir i d’avui.

En quant a les precipitacions, dimecres semblen probables tant a Mallorca com a les Pitiüses, tot i que pareix que es tractaria de pluges sense tempesta. Si de cas, a darreres hores de l’horabaixa sí que alguna tempesta podria apropar-se a les Pitiüses.

Dijous, les pluges serien més probables a les Pitiüses, on podrien anar fins i tot acompanyades de tempesta, i no es descarta que puguin tenir certa intensitat. A mesura que ens apropem a divendres sembla que aquestes tempestes es podrien desplaçar més cap al nord.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.