1 de juny – Comença l’estiu climatològic

En climatologia, l’arribada del mes de juny suposa també l’arribada de l’estiu, ja que a l’hora de fer estudis climàtics es considera que l’estiu està format pels mesos de juny, juliol i agost.

No de bades, tot i que l’estiu astronòmic no s’inici fins al 21 de juny, amb el pas del solstici d’estiu, la realitat és que ja des de principis del mes de juny es poden donar temperatures ben elevades, típiques de l’estiu.

A la Península Ibèrica aquesta serà la situació enguany, amb temperatures que ja avui, dia 1 de juny, podran superar els 35ºC a molts d’indrets. A les Illes Balears encara no esperam valors de ple estiu, però si que la calor ja va arribant, i durant aquest cap de setmana les temperatures màximes quedaran per damunt dels 25ºC de manera general, sense descartar que a qualque indret concret es puguin assolir els 30ºC.

Per cert, a més de començar l’estiu climatològic, dia 1 de juny s’inicia també oficialment la temporada d’huracans a l’Atlàntic.

Com a curiositat, els noms que rebran els ciclons tropicals que es formin a l’Atlàntic durant aquesta temporada seràn els següents. Bé, en realitat el proper cicló tropical serà Barry, ja que durant el mes de maig ja es va formar un cicló tropical que va rebre per nom Andrea.

Nom      Nom      
-----------------------------
Andrea    Lorenzo    
Barry     Melissa    
Chantal    Nestor     
Dorian    Olga      
Erin     Pablo      
Fernand    Rebekah     
Gabrielle   Sebastien    
Humberto   Tanya      
Imelda    Van       
Jerry     Wendy      
Karen

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.