Observació de la tempesta d’Eivissa

A les hores en què hem començat aquest escrit (22.10h) la situació a les Illes estava dominada per una tempesta que afectava la zona de les Pitiüses, i que procedia de les restes de les tempestes que han afectat durant les darreres hores de l’horabaixa a diversos indrets del SE de la Península Ibèrica.

Aquí podem veure una imatge de satèl·lit, on apareixen els niguls i la indicació de la localització dels darrers llamps que s’havien donat.

Satelit

Font: sat24

Acudint a les darreres imatges del radar meteorològic es pot veure com aquestes ennigulades deixaven precipitació a la zona de les Pitiüses

radar

Font: AEMET

I que, a més, el desenvolupament dels niguls pareix confirmar la presència d’aquestes tempestes.

radar_echotop

Font: AEMET

Amb uns niguls que sobrepassaven els 8km de desenvolupament vertical.

Cal destacar que donada la distància que hi ha entre el radar meteorològic d’AEMET (ubicat al Cap Blanc) i les Pitiüses, en ocasions la imatge del radar deixa intuir unes intensitats de precipitació més elevades que les que realment afecten aquella zona.

De fet, el millor és sempre mirar de contrastar la informació obtinguda a través d’eines de teledetecció (satèl·lit, radar,…) amb informació d’observació directa. Per això hem acudit a la web de meteoclimatic, on hem pogut confirmar com en aquells moments diversos pluviòmetres d’Eivissa estaven enregistrant precipitació.

meteoclimatic

Font: Meteoclimatic

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.